Du er her:

For akkrediterte og søkere

Norsk akkreditering er Norges nasjonale akkrediteringsorgan og skal sikre trygge varer og tjenester i Norge gjennom å akkreditere offentlige og private virksomheter.

Våre akkrediteringsområder

Norsk akkreditering bedømmer virksomhetenes kompetanse, styringssystem, arbeidsmetoder og kvalitet opp mot krav i internasjonale standarder innen følgende fagområder: 

 

Slik søker du akkreditering

Vi har egne sider for deg som vurderer å søke akkreditering eller som allerede er i gang med en akkrediteringsprosess. Der kan du finne relevant informasjon om hvordan du skal gå fram for å søke, utvide eller fornye en akkreditering. Her kan du lese mer om akkrediteringsprosessen. 

Dokumenter og skjemaer

Vi jobber med en digitalisering av alle våre skjema og dokumenter. Det er derfor begrenset søkefunksjonalitet knyttet til dette, men på våre fagområdesider finner du relevante skjema og dokumenter for det aktuelle fagområdet.

En oversikt over alle våre dokumenter og skjema finner du her. 

Dersom du ikke finner det du leter etter, ta kontakt med aktuell kontaktperson i Norsk akkreditering. Her finner du oversikt over våre ansatte. 

Tekniske meldinger

Vi jobber for tiden med en sortering av våre tekniske meldinger.

Enn så lenge finner du en fullstendig oversikt over alle tekniske meldinger her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få oppdatert informasjon fra oss.

Gebyr og kostnader

Betaling for Norsk akkrediterings tjenester er fastsatt i Forskrift om gebyrer for Norsk akkrediterings tjenester. Forskriften er vedtatt av Nærings- og fiskeridepartementet.

Les mer her om hva en akkreditering koster.

Les mer her om finansering av våre tjenester.

Hvordan klage til Norsk akkreditering

Norsk akkreditering behandler klager og andre henvendelser i tråd med interne rutiner. Alle klager i form av elektroniske skjema, eposter og brev registreres i Norsk akkreditering.

Her kan du lese mer om hvordan du klager til Norsk akkreditering.

Våre kurs

Norsk akkreditering arrangerer normalt en Akkrediteringsdag årlig og gjennomfører blant annet jevnlig søkerkurs for interessenter. 

Her kan du lese mer om Norsk akkreditering sine kurs og seminarer og melde deg på. 

Vi utvikler også nye kurs, og vil gjerne høre fra deg hvis du har en idé til et kurs vi burde etablere. Meld gjerne din interesse på mail: akkreditert@akkreditert.no.

Kontakt oss

Har du spørsmål om akkreditering eller akkrediteringsprosessen? Ta gjerne kontakt med Norsk akkreditering. Her finner du kontaktinformasjon til våre ansatte.