Du er her:

Arkiv

Nyheter / Aktuelt - Arkiv

Akkreditering gir tryggere mat!

Med mattrygghet menes at det er god kontroll av næringsmidler slik at vi ikke blir syke av å spise maten. I 2019 ble det rapport om over 8000 tilfeller av sykdom knyttet til bakterier, virus og parasitter i mat og drikke. I tillegg kommer potensiell ...

Tema for årets World Accreditation Day er mattrygghet. Vi har tatt en prat med Mattilsynet om hva mattrygghet er og hvordan de sikrer god kontroll med produksjon av næringsmidler i Norge.

Den 9. juni markeres World Accreditation Day over hele verden. Årets tema er mattrygghet og hvordan akkreditering kan bidra til at vi forbrukere får tilgang til trygge matvarer som ikke gjør oss syke.

Samsvarsmatrise for ISO/IEC 17025:2017 er revidert. Det er tydeliggjort i matrisen at lokalisering i KS-dokumentasjonen må oppgis for 8.2-8.9 uavhengig av om det er valgt alternativ A eller B.